معرفی انواع چراغ خطی ( لاین نوری)

چراغ های خطی (Linear Lights) سیستم های روشنایی مدرنی هستند که از لحاظ کارایی نسبت به سیستم های روشنایی سنتی از بازده نوری بسیار بالاتر، شارنوری بیشتر، طول عمر و دوام بالا، مصرف پایین انرژی و ارائه نور یکدست و یکنواخت به محیط برخوردارند.
چراغ های خطی از لحاظ طراحی نورپردازی نیز دارای ویژگی های برتری هستند که امکان خلق طراحی های نورپردازی متنوع و متناسب با طراحی داخلی و با در نظر گرفتن ویژگی های پلان معماری و استفاده درست از زوایا و انحناهای فضا را بوجود می آورد.
انواع لاین نوری
1- چراغ خطی با دیفیوزر پلکسی
این چراغها (linear lighting) جزو مدرنترین سیستمهای روشنایی هستند که بازده نوری بسیار بالا، طول عمر بیشتر، شار نوری بهتر و مصرف انرژی کمتری دارند و همچنین نور را به صورت یکدست و یکنواخت از خود ساطع میکنند. طول این چراغها معمولاً بلند است و دیفیوزر این نوع چراغ خطی پلکسی می باشد و این محصول دارای 18 مدل می باشد که می توان بصورت چراغ خطی آویز، چراغ خطی توکار یا چراغ خطی روکار روی سقف یا دیوار تعبیه شوند.
2- چراغ خطی با دیفیوزر باریسول
این نوع محصول چراغ خطی با دیفیوزر از جنس باریسول که با خاصیت پخش و تسطیح نور با ضریب انتقال %85 را دارد و می توان بصورت چراغ خطی آویز، چراغ خطی توکار یا چراغ خطی روکار روی سقف اجرا کرد. برتری این محصول نسبت به نمونه های مشابه استفاده از دیفیوزر کشسان بدون قطع در طول های نامحدود نسبت به استفاده از ورق های پلکسی و طلق می باشد.
با توجه به این که باریسول مقاوم در برابر رطوبت و آب است، لاین نوری باریسول نیز میتواند در فضاهایی که با رطوبت و آب مواجه هستند، مانند سونا، استخر و حمام، استفاده شود. همچنین، این چراغها معمولاً با روشنایی قابل تنظیم و طراحی خطی و شیک، به عنوان یک راهکار نورپردازی مدرن و جذاب برای فضاهای داخلی و خارجی استفاده میشوند.
3- چراغ خطی قوسی (منحنی)
چراغ خطی قوسی در سال های اخیر توانسته توجه افرادی که به دنبال محصولات خاص و لوکس هستند را جلب کند. شکل ظاهری چراغ خطی قوسی به گونه ای است که با شیوه های مختلف طراحی دکوراسیون سازگاری بالایی دارد. این نوع چراغ هم می توان بصورت چراغ خطی قوسی آویز، توکار یا روکار روی سقف اجرا کرد.
تولید چراغ خطی منحنی سفارشی میباشد و بر اساس طرح ارائه شده توسط کارفرما و یا طراحان این شرکت ساخته میشود مزیت اصلی عدم محدودیت در طول، عرض و فرم هندسی چراغ میباشد که موجب منحصر به فرد بودن چراغ از این منظر میباشد.
از دیگر مزایای این نوع چراغ، میتوان به استفاده از دیفیوزر یکپارچه و بدون درز باریسول در چراغ خطی منحنی اشاره نمود.
این محصول را در واقع می توان در انواع سقف ها اجرا کرد. ضمن اینکه به دلیل انعطاف پذیری زیاد، جذابیت های نورافشانی و عملکرد مناسب در حین کار از محبوبیت زیادی برخوردا است. همچنین به دلیل استفاده از ال ای دی در انواع آن در مصرف برق نیز بسیار مقرون به صرفه بوده و از تعداد بالای آن نیز می توان در ساختمان ها استفاده نمود. ضمن اینکه به دلیل نوع تابش و شکل این چراغ ها به صورت حروف تی و ال می باشد، سبب شده تا اجزای مختلفی از یک قسمت را به شکل واضحی روشن کند.
برای افزایش کاربری امروزه علاوه بر انواع مختلف نوع تابش آن ها نیز متفاوت هستند. از تابش نور مستقیم و غیر مستقیم، با طرح ها و رنگ های مختلف تا انواع سلیقه ها را پوشش دهد. از نورهای رنگی تا سفید سرد و گرم می توان برای تنوع رنگی این محصول نام برد. انواع چراغ های لاینی یا خطی این قابلیت را دارند تا علاوه بر کنترل دستی، به صورت از راه دور و با ریموت نیز خاموش و روشن شوند.
از این قابلیت طراحان و مهندسان برای دکوراسیون داخلی به نحو احسن استفاده می کنند.
معرفی انواع چراغ خطی بطور کامل
همانطور که اشاره شد، چراغ های خطی دارای انواع مختلفی هستند و از نظر نصب و کارایی، می توان آنها را به سه دسته تقسیم بندی کرد:
- چراغ خطی توکار
- چراغ خطی آویز
- چراغ خطی روکار
بررسی هریک از این چراغ های خطی باید با توجه به ویژگی ها، مزایا و معایب و کاربردهای آنها انجام شود. ما هم دقیقا همین کار را برای آنها انجام می دهیم:
1. چراغ خطی توکار
نصب چراغ خطی توکار در سقف های کاذب امکان پذیر است. بدین منظور در سقف کاذب، باکس یا شیارهایی متناسب با ابعاد چراغ ایجاد می نمایند و سپس چراغ در داخل آن نصب می شود. این چراغ ها در دیوارهایی که از این شرایط برخوردار باشند، نیز قابل نصب هستند.
پس از نصب، فریم چراغ دیده نمی شود و اگر مراحل نصب به درستی صورت پذیرفته باشد، سطح نور و محل نصب یکی خواهد شد و بیرون زدگی در سقف یا دیوار دیده نخواهد شد. استفاده از این چراغ برای نورپردازی، دست طراحان را باز خواهد گذاشت؛ چرا که به آنان اجازه می دهد از انواع لاین های نوری مستقیم، منحنی و کرو متناسب با قوس های فضا و چیدمان دکوراسیون بهره بگیرند.
به طور مثال، در مراکز تجاری و فروشگاه ها استفاده از نور خطی در سقف که امتداد آن از روی دیوار می گذرد و طرح L شکل را بوجود می آورد، به زیبایی بصری و جلب توجه مشتریان کمک زیادی خواهد کرد. چنانچه محل مورد نظر از لحاظ نصب چراغ خطی به صورت توکار شرایط لازم را داشته باشد، در انواع محیط های اداری، تجاری و مسکونی می توان این چراغ ها را نصب نمود.
در خصوص این چراغ ها باید دقت داشته باشید که پس از نصب و استفاده های مکرر، ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض برخی از آنها به مرور زمان احساس شود. در این مواقع، باید از قبل تعیین کنید که چه زمان و هزینه ای برای این تعمیرات احتمالی می توانید در نظر داشته باشید.
2. چراغ خطی آویز
این چراغ ها به لحاظ سیستم روشنایی با دیگر چراغ های خطی تفاوتی ندارند. تفاوت آن در سیستم نصب آویز است که به آن کاربری های خاص خود را می بخشد. در مکان هایی که ارتفاع سقف زیاد است برای رسیدن به لوکس نوری کافی ناچار به استفاده از چراغ های بیشتری خواهیم بود.
اما اگر بتوانیم به روشی فاصله بین چراغ و کف را کمتر کنیم هزینه کمتری برای روشنایی خواهیم پرداخت. استفاده از چراغ هایی با سیستم آویز در این شرایط می تواند یک راه حل هوشمندانه باشد که علاوه بر کاهش تعداد چراغ ها و هزینه های مصرف انرژی به زیبایی فضا نیز کمک خواهد نمود. همچنین این چراغ ها را می توان از محل نصب باز کرد و در جای دیگری نصب نمود. بنابراین در صورت جابجایی و تغییر مکان، نیاز به هزینه مجدد برای خرید چراغ نخواهد بود.
ظاهر زیبا و مینیمال چراغ خطی آویز به آن کاربری های مختلفی می بخشد. از این چراغ می توان بر روی میزهای کنفرانس و جلسات، کانتر، جزیزه آشپزخانه، لابی هتل ها و مجتمع های تجاری، کافه و رستوران ها و… استفاده نمود.
این چراغ ها در انواع مختلف صاف، طرحدار، منحنی و شکلدار تولید می شوند. البته می توانید پس از خرید مدل معمولی آنها، به آنها شکل های جذابی بدهید که زیبایی محیط داخلی شما را بیشتر و بیشتر کنند. این چراغ ها باید کاملا هوشمندانه بکار برده شوند، زیرا بدلیل آویزان بودن آنها، ممکن است به مرور زمان، زیبایی دیگر بخش های دکوراسیون را تحت تاثیر قرار دهند.
3. چراغ خطی روکار
استفاده از چراغ خطی در شرایطی که سقف کاذب و امکان برش و ایجاد شیار در آن برای نصب چراغ خطی توکار وجود نداشته باشد و از طرفی سقف از ارتفاع چندان بلندی برخوردار نباشد که بتوان از سیستم های آویز در آن استفاده کرد، راهکار مناسبی خواهد بود.
اگر قصد تغییر سیستم روشنایی مکان مورد نظر خود را داشته باشید و از طرفی امکان تغییر و دست بردن در سقف و دیوار ها را نداشته باشید، با استفاده از چراغ خطی روکار می توانید سیستم روشنایی خود را بروز کنید.
در این حالت بدنه چراغ پس از نصب مشخص خواهد بود، رنگ بدنه چراغ را می توان متناسب با دکوراسیون و طراحی داخلی انتخاب نمود. این چراغ ها را می توان در طول های بالا سفارشی سازی نمود و در انواع محیط های اداری، تجاری و مسکونی به خدمت گرفت.
در انتخاب چراغ خطی متناسب با ویژگی ها و کاربری محیط، علاوه بر نوع نصب آن توجه به رنگ نور، شارنوری، طول عمر، عدم نفوذ رطوبت و گرد و غبار به داخل چراغ حائز اهمیت است.
این چراغ ها مخصوص افرادی است که نمی خواهند بعد ها هزینه بالایی برای تعمیرات و تعویض چراغ بپردازند! با استفاده از این چراغ ها می توانید کارایی مناسبی دریافت کنید، زیبایی خاصی به دکوراسیون داخلی خود بدهید و کارایی مناسبی در قبال هزینه پایینی که صرف می کنید، دریافت کنید.
چراغ های خطی در کجا استفاده می شود؟
در ابتدا به این موضوع میپردازیم که دلیل رشد روز افزون کاربرد چراغ های خطی چیست؟
تکنولوژی تولید چراغ با طول نامحدود، فرم های هندسی متنوع، توان بالای نوری، عمر مفید بالا، کم مصرف و مینیمال بودن چراغ در ابتدا مورد توجه طراحان قرار گرفته است. این موضوع که می توانید چراغ منحصر به فرد و اختصاصی خود که مشابه دیگری ندارد را تهیه نمایید باعث جذابیت فوق العاده محصول نسبت به منابع نوری آماده متداول می شود.
در ادامه به فضاهای پر کاربرد چراغ خطی به صورت موردی اشاره می نماییم.
- واحدهای تجاری: عباوه بر تامین نور مفید مورد نیاز به دلیل خطوط موازی و زیبای چراغ خطی باعث جذب مشتری خواهد گردید.
- واحد های اداری: با توجه به فرم پلان مبلمان و شار نوری یکنواخت یکی از بهترین گزینه ها برای واحد های اداری چراغ خطی میباشد و جایگزین تایل های قدیمی و نورهای موضعی می باشد.
- واحد های مسکونی: پر کاربرد ترین فضا جهت اجرای چراغ خطی در آشپزخانه و کانترها میباشد، که علاوه بر زیبای بصری چراغ می تواند نور یکنواخت تری را جهت کار در فضای آشپزخانه تامین نماید.
- نورپردازی نما: چراغ های خطی (linear lighting) بیشترین کاربرد را در نماهای مدرن به دلیل خطوط و حجم های برجسته و امکان جانمایی چراغ جهت نمایش معماری منظر در شب تحت سایه روشن و نمایش المان های نما را فراهم می آورد.
طول عمر چراغ خطی
به طور کلی هرچه دمای پنل های ال ای دی بیشتر شود طول عمر آنها کاهش می یابد بنابراین در چراغ های مختلف ال ای دی بخشی به نام هیت سینک قرار دارد که کمک می کند تبادل گرمایی و خنک شدن صورت بگیرد. در چراغ های خطی ال ای دی نیز معمولا بدنه از آلومینیوم اکسترود شده ساخته می شود که وظیفه تبادل حرارتی را به عهده دارد پس دقت کنید در زمان خرید محصولاتی را انتخاب نمایید که طول عمر بالایی داشته باشند و تبادل حرارتی را به خوبی انجام دهند.
انواع چراغ خطی ال ای دی دارای بدنه ای آلومینیومی هستند که ضریب انتقال حرارت بالایی دارند و همچنین روی بخش ال ای دی صفحه ای قرار دارد که کمک می کند نور به صورت کاملا یکنواخت و بدون ایجاد خیرگی در فضا منتشر شود در واقع از ویژگی های اصلی چراغ های خطی پخش نور یکنواخت و بدون فلیکر یا چشمک زدن آنها است.
این محصولات برای فضاهای اداری، تجاری، آموزشی، بانک ها، فروشگاه ها، هتل ها و غیره مناسب هستند و محدودیتی در طول و ارتفاع نصب این چراغ ها وجود ندارد به این معنی که شما می توانید این چراغ ها را به صورت خطی پشت سر هم نصب نمایید و نورپردازی خطی و یکنواختی را در فضاهای مورد نظرتان انجام دهید همچنین روی بدنه این چراغ ها با رنگ پودری پوشانده شده است که می تواند به انتخاب مشتریان رنگ های مختلفی داشته باشد.